Hordós savanyú
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 11.5 liter víz
- 1.5 liter 10%-os ecet
- 1.2 kg cukor
- 60 dkg só
- 1.2 dkg borkén
- 3.3 dkg timsó
- 1.2 dkg citromsav
- 4.3 dkg nátrium-benzoát
- 2 dkg szemes bors
- 1 dkg babérlevél
- 4 egész szál kapor
- 1 jó marék torma
Elkészítés
Ez a mennyiség 1 db. 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld paradicsom, karfiol, stb. Egy hét múlva fogyasztható.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.